KystFluer.

Fluer til fiskeri langs kysterne, hvad enten der er de ydre danske kyster ud i det åbne hav, eller de små kyststrækninger i vores fjorde.

De fleste kystfluer er bundet med henblik på havørreder, men de fleste fanger også mange andre arter som F.eks. Hornfisk, Torsk, Makrel, Sild, Havbars, Multe og Fjæsing, faktisk alle fisk kan finde på at hugge på fluerne.

Alle fluerne kan selvfølgelig fiskes på fluestangen, men de kan også fiskes efter et bombarda flåd eller bruges som ophænger foran et blink eller wobles.

Her er nogle billeder af forskellige kystfluer jeg har bundet.

Brenda

Brenda.

Brenda fluen er opfundet af Ole Monradsen som har opfundet flere fantastiske flue mønstre, den er imellem de fluer man kan kalde ny-klassiske havørredefluer. Brenda fisker godt under næsten alle forhold. Hackel flue med 3 hane hackler.

Brendas Mor.

Brendas Mor er også opfundet af Ole Monrad, det er også en hackelflue dog er denne med 2 hackler, af fasan.

Brun Frede.

Dette er bare en Brun udgave af grå frede, endnu en dansk klassiker på kysten.

Denne flue har også fanget regnbueørreder i Put & Take søer.

Autumn Magnus.

Denne fluer er en udspringer af Den kendte Fynske kystflue Magnus, Denne version fisker godt på skyfrie dage. Den kan også fiske i Put &Take

Daniella.

Denne flue er opfundet af Daniel D. Holm fra Nordic Anglers, den er leddelt med en shank foran krogen, på den måde bliver det en meget livlig flue i vandet.

FH Sok.

Denne flue er en variant af den gamle klassiker Uldsok, variationen er farven på hacklerne og halen er lavet fasan tippet, en god flue til havørred men også til laks i en lidt stører udgave.

Black and Blue.

En god flue udviklet til havørrede fiskeri, den er ubelastet. Jeg fandt dette mønster i bogen af Jan Grünwald der hedder Farlige havørredfluer, jeg har fisket en del med den og den virker. Den svæver fantastisk igennem vandet og fiskene hugger gerne i et svævende spinstop.

Flammen øjne Variant.

Flammen fanger fiske hele året alle steder, det er en fantastisk flue til at afsøge vandet for fisk. Denne variant er med kuglekæde øjne for at belaste den lidt.

Jiggy Chartreuse.

Jiggy fluen er en suværen tobis flue, det tunge hoved giver en helt vild jiggende gang ved indtagning.

Jiggy Orange.

Jiggy fluen er en suværen tobis flue, det tunge hoved giver en helt vild jiggende gang ved indtagning.

Pink Head. Polar magnus Variant.

Denne flue er en Variant på Polar Magnus, det er hovedet der er ændret så hele hovedet er hot pink og mere fremhævet. Men alle ved jo at Polar Magnus er en storfanger så Pink Head skal nok lande mange fisk..

Vaskebjørn.

Vaskebjørn bliver brugt meget i hele Skandinavien til havørred fiskeri, den fisker godt og lokker mange fisk, Især en let dresset udgave hvor man holder igen med fjer hacklerne, og hvor det røde hugpunkt er i fluo rød er min favorit.

Vaskebjørn Grøn Variant.

En grøn Variant af vaskebjørn, denne med Fluo grøn hugpunkt.

Vaskebjørn Vinter Variant.

Vaskebjørn variant i klassiske vinter farver, Pink hugpunkt og hvid krop. selvom det kaldes vinter farver kan den fange fisk hele året, da pink altid er en giftig farve.

Brenda som Rørflue.

Børsteorm Rørflue.

Kobberbasse Variant.

Pink Pattegrisen Variant

Hvid Pattegrisen Variant.

Magnus med Blodtud.

En variant af frede med blodtud, denne er en del lysere på kroppen.